Hoe gaat een eerste keer op een meeting?
 
Veel mensen zijn bang om alleen te komen of om de eerste keer te gaan. Hier dus een grove omschrijving van hoe het er een eerste keer op een meeting aan toe gaat.

Je komt op de locatie waar het feest gegeven wordt en bij de deur wordt je netjes binnen gelaten door de portier. Als je binnen staat in het halletje wordt eerst je naam gecontroleerd. Dit kan een nickname zijn waar jij je onder hebt opgegeven of gewoon je voornaam, net wat jij prettiger vindt. Je moet op de lijst staan, anders kom je er gewoonweg niet in. Zo simpel is het. Daarvoor moet je ook tussen de 18 en 35 zijn (of een partner hebben die binnen die categorie valt). Dit voorkomt problemen van onuitgenodigde gasten alsmede mensen die niet passen in de leeftijdscategorie. Het maakt het voor iedereen dus prettiger.

Goed, als je eenmaal binnen bent, je hebt je drankbonnetje gekregen & je entree betaald mag je naar binnen. Het kan betekenen dat je in je spijkerbroek en shirt even de boel wil verkennen, dan wel dat je eerst jezelf om wil kleden. Hiervoor is een aparte ruimte, dus dat kan zonder problemen. Het is mogelijk om opgevangen te worden door een van de mensen die het feest organiseren. Iemand van die groep haalt je dan even op en begroet je dan in de hal. Hij of zij laat je de ruimtes even zien en zo val je niet helemaal in een onbekende omgeving, ook zal die persoon dan een stuk makkelijker aan te spreken zijn en de mensen waar je even aan voorgesteld wordt ook.

Je kan ook helemaal op jezelf een rondje doen. Eenmaal omgekleed of je spullen opgeborgen wandel je dan bijvoorbeeld de bar binnen. Er zijn al een heel aantal mensen aanwezig. De een staat er in zijn spijkerbroek en shirtje aan de bar, een ander in een latex jurk weer een ander in een mooi korset. Het is maar net waar je zin in hebt, want het is zo simpel als alles mag en niets moet. Er is geen dresscode op deze feesten, een van de redenen waarom het voor iedereen zo bereikbaar is. Gewoon lekker in je alledaagse kloffie mag je ook gewoon aan de bar hangen, maar als je zin hebt om wat moois uit de kast te trekken, dan is dit geen enkel probleem. Voor veel mensen is het een prima excuus om lekker wat fetisj kleding buiten de deur te kunnen & mogen dragen...

Eenmaal in de bar is een gesprek aanknopen niet zo moeilijk. De meeste mensen zijn vriendelijk en open en willen met liefde al je (BDSM) vragen beantwoorden. In een open gesprek is het moeilijk om jezelf voor lul te zetten, want iedereen is hier gewend om dit soort dingen te doen. Er komen elke maand wel weer nieuwelingen bij en die hebben gewoon vragen. Zo zijn we allemaal door de wol geverfd en heb je niets om je zorgen over te maken. Durf gewoon te vragen. Eigenlijk zijn de enige domme vragen, die vragen die je niet gesteld hebt.

Je moet niet verwachten dat je gelijk iemand tegen komt om je eerste Dom- of substapjes op of mee te zetten, maar wat je wel kunt verwachten is leuke mensen tegen te komen en wellicht iemand waarbij er een vonkje over springt. Er zal vast ook we iemand zijn die je de speelkamers boven even wil laten zien of je kunt zelf op onderzoek uit. Het doel van deze feesten is gewoon een heel relaxed en ontspannend samenzijn met mensen met een gelijke interesse. Als er mensen zijn die willen spelen dan verplaatsen die zich even naar een van de kamers boven, maar soms wordt er ook wel eens een zweepje of een stukje touw uitgetest in de bar.

De sfeer is ontzettend open en ongedwongen. Op BDSM gebied geldt hier namelijk eigenlijk ook dezelfde houding: Alles mag en niets moet. Je mag rustig staan kijken (mond open staat alleen een beetje raar, dus let daar even op) en als er een gelegenheid is om vragen te stellen mag je dit ook van de meeste mensen gewoon doen. Vaak zijn mensen ook helemaal niet te beroerd om bijvoorbeeld uit te leggen hoe je een bepaalde bondage knoopt (hou het eerst simpel is mijn aanrader) of hoe je slaat met een zweep. Een prima manier om je eerste stapjes te zetten dus.

Als je bang bent voor een vleeschkeuring, mijn ervaring is dat die in een gemiddelde discotheek vele malen erger is. Hier worden mensen gewoon veel meer geaccepteerd voor wie ze zijn, en dat is ook mede het succes van deze feesten. Gewoon even lekker een avondje uit met leeftijdgenoten, even gewoon zonder grenzen zijn wie je bent, en alles er uit kunnen laten. Dat is eigenlijk heel kort opgesomd wat een jongerenfeest inhoudt. Iets om bang voor te zijn? Nee. Iets om gewoon eens te proberen? Natuurlijk! We bijten niet, tenzij je er echt om vraagt!

Geschreven door: Anouk^
 
 
 
Veilig contacten opdoen
 
Als beginnende BDSM'er wil je vaak zo snel mogelijk meer te weten komen over wat het allemaal inhoud. Dit kan natuurlijk door er in eerste instantie veel over te lezen en er met anderen over te praten. Maar het is natuurlijk erg leuk om het ook een keer mee te kunnen maken.

Je kan op vele manieren in contact komen met gelijkgestemden. Dit kan via een chatroom, een contactadvertentie of bijvoorbeeld via meetings. Wat je echter altijd in de gaten moet houden is je eigen veiligheid. Dat klinkt nu allemaal vrij makkelijk gezegd en gedaan. En veel mensen denken: Het zal wel loslopen. Bij deze willen wij je vragen om toch de tekst hieronder even zorgvuldig door te lezen, want het kan je uit veel benarde situaties houden. Er zijn helaas nog steeds genoeg subs (en zelfs Doms) die bij zichzelf denken: Had ik dat maar eerder geweten.

Contact via internet
Er zijn tegenwoordig veel manieren om nieuwe mensen te ontmoeten. Een belangrijk medium is vooral het internet. Het is mogelijk om elkaar te leren kennen op een forum, via een contactadvertentie of via de chat. In principe een goede manier, omdat je rustig de tijd kan nemen om elkaar beter te leren kennen. Je kan dingen makkelijker bespreekbaar maken, omdat internet vaak anoniem is. Toch schuilen hier vele gevaren in. Hoe weet je immers dat de persoon met wie je praat, ook de persoon is zoals hij/zij zich voordoet? Op een gewone chat zien we namelijk al vaak dat mannen zich als vrouwen voordoen om zo meer aandacht te krijgen. Dit is op een bdsm-chat niet anders, alleen neemt dit soms andere vormen aan. Zo kan een Dominant hele aantrekkelijke verhalen ophangen, waardoor je je makkelijker laat manipuleren om tot een ontmoeting over te gaan. Daarom willen wij je vragen de volgende punten goed in je achterhoofd te houden:

Lastig gevallen worden
Het komt helaas maar al te vaak voor dat mensen wanhopig op zoek zijn naar iemand. Of je hebt een tijdje leuk met iemand contact gehad, maar het is je achteraf toch tegen gevallen. Soms blijven deze mensen je dan lastig vallen of proberen op je in te praten.
Wees duidelijk in wat je wel en niet wil. Je mag gerust zeggen dat hij/zij niet is wat je zoekt en dat je verder geen contact meer wil hebben. Indien zij daar geen genoegen mee nemen, dan is het mogelijk deze personen te blokkeren op de chat. Ook kun je ze zelf gewoon negeren door niet meer op hen te reageren.
Indien er niet gereageerd word, dan verzoeken wij je om contact op te nemen met iemand van de owners of operators van de chat. Zij kunnen dan bepalen of die persoon te ver is gegaan en hem/haar weren van de chat.

Manipulatie
Sommige Dominanten zijn erg geoefend in het bespelen van onderdanigen. Als onderdanige ben je soms gevoelig voor dit soort manipulatie. Een Dominant kan bijvoorbeeld je eigen naam willen hebben. Indien je deze niet geeft zou hij op je in kunnen praten met: Ik ben te vertrouwen hoor, we chatten al een hele tijd erg gezellig. Of vertrouw je me soms niet? Dit heeft natuurlijk helemaal niets te maken met de kwestie vertrouwen, want hoe kun je immers iemand volledig vertrouwen terwijl je hem/haar nog nooit gezien hebt? Daarbij is het op een chat onbelangrijk om je eigen naam te geven. Een goede Dominant zal ook altijd eerst jouw veiligheid in de gaten houden en niet door manipulatie aan deze informatie willen komen.

Ook onderdanigen kunnen manipulatief zijn, al uit zich dit meestal in overdreven aanhankelijk gedrag of iemand ompraten.

Persoonlijke informatie
Misschien spreekt dit onderwerp al voor zich, maar we willen het toch even benoemen. Wees voorzichtig met het geven van persoonlijke informatie. Tegenwoordig kun je via een telefoonnummer zelfs iemands adres achterhalen. Wanneer je wil bellen dan kun je dit het beste doen met een geheim telefoonnummer (je eigen nummer blokkeren bij uitgaande gesprekken), via een telefooncel of via een prepaid nummer. Geef ook nooit je eigen adres weg voordat je iemand in het echt ook goed kent. Je kan beter op openbare plekken afspreken en zo iemand beter leren kennen.

Foto's
Omdat internet een wereldwijd medium is, is het niet zo verstandig om meteen een foto van jezelf naar iemand te sturen die je nog niet zo goed kent. Vooral met pikant getinte foto's moet je opletten, omdat die nog wel eens snel over het internet willen gaan circuleren. Ook met de webcam is het oppassen geblazen. Het is namelijk mogelijk om een screenshot te maken van je webcam, en als je jezelf dan letterlijk bloot geeft, kan dit ook vervelend zijn.

Mailadres
Voor anonimiteit is het makkelijk om een apart mailadres aan te maken. Een mailadres met je eigen naam erin is namelijk niet erg anoniem. Het is makkelijk om een adres aan te maken bij bijvoorbeeld hotmail. Deze kan je dan tevens gebruiken voor MSN-messenger.

Informatie
Wees selectief met de informatie die je anderen geeft. Voor een leuke chat is het niet noodzakelijk om je woonplaats, naam of telefoonnummer te geven. Een leeftijd en beschrijving van hoe je eruit ziet, moet over het algemeen voldoende zijn om elkaar beter te leren kennen. Je kan wel omschrijven wat je leuk of lekker vind aan BDSM, maar probeer het een beetje op de oppervlakte te houden als je elkaar net hebt ontmoet.

Geschreven door: jubilee^{V}
 
 
 
Eerste ontmoeting
 
Wanneer je elkaar een tijdje via internet gesproken hebt, kan het zijn dat je meer van elkaar wil weten. Soms klikt het zelfs zo goed dat je allebei zin hebt om elkaar eens te ontmoeten. Daarom willen wij je hier wat tips geven om die eerste ontmoeting zo plezierig mogelijk te laten verlopen.

Wanneer?
Dat ligt voor iedereen anders. Het kan zijn dat het zo goed klikt tussen twee personen dat ze de volgende dag al meteen af willen spreken. Anderen wachten liever een tijdje en leren elkaar eerst beter kennen via internet. Persoonlijk geef ik de keuze aan de laatste. Je weet dan al een beetje waar elkaars interesses liggen en hebt zo op de eerste ontmoeting wat meer gespreksstof, zodat er niet meteen pijnlijke stiltes vallen.

Waar?
Het beste is om op een openbare plek af te spreken. Een restaurant of een cafe zijn goede opties. Het is een neutrale plek en er zijn meerdere mensen, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat er dingen gebeuren die je niet wil. Het zijn ook goede plekken om elkaar wat beter te leren kennen. Je hebt tijd genoeg om uitgebreid met elkaar te praten en om te kijken of het in werkelijkheid klikt. Wat je in elk geval beter nooit kan doen, is direct bij iemand thuis afspreken. Je hebt dan niet altijd een mogelijkheid om weg te gaan wanneer jij dat wil.

Hoe?
Een makkelijke manier om je eigen veiligheid in acht te nemen, is om een zogenaamde safety call te regelen. Je stelt een bekende op de hoogte van het feit dat je iemand gaat ontmoeten. Dan kan je afspreken dat die persoon je belt op een bepaald tijdstip. Ook kun je zelf bellen, maar wellicht vergeet je dat door je enthousiasme en dan maakt die ander zich onnodig zorgen. Geef ook altijd het adres door waar je bent, zo kan je safety call je altijd achterhalen, mochten er onverhoopt problemen zijn.

Geschreven door: jubilee^{V}
 
 
 
Subspace
 
Subspace is een veelgebruikte term binnen de BDSM, maar wat is het nou eigenlijk precies? Om te beginnen wil ik zeggen dat het belangrijk voor een Dominant is om in elk geval wat informatie tot zich te nemen over subspace. Het kan namelijk behoorlijk schrikken zijn wanneer je nog niets over subspace weet en je sub is bijvoorbeeld ineens niet meer aanspreekbaar. Ik zal beginnen met de saaie theorie, dan hebben we die vast gehad! Overigens, overal waar 'zij' staat kan ook 'hij' gelezen worden en vice versa.

Chemische reactie
Eigenlijk is subspace niets anders dan een reactie op bepaalde stofjes die je lichaam aanmaakt. Waarschijnlijk kent iedereen de stoffen endorfine en adrenaline wel. Dit zijn de twee hoofdzakelijke stoffen die je lichaam gaat aanmaken wanneer je met BDSM bezig bent. Als Dominant zijnde ken je het gevoel van adrenaline maar al te goed. Adrenaline zorgt ervoor dat je je alert voelt, je reageert snel op situaties en voelt je oppermachtig. Maar ook subs kunnen tijdens subspace adrenaline aanmaken. (Meer info volgt hieronder.) Bij subspace zal endorfine echter de overhand voeren. Omdat ik altijd minder volledig dan Wikipedia zal zijn, heb ik voor jullie gemak de werking van beide stofjes opgezocht, zodat een beetje duidelijk is wat welk stofje voor werking heeft:

Endorfine:
Endorfines zijn lichaamseigen morfines, die als neurotransmitter fungeren. Ze werken in de eerste plaats pijnonderdrukkend, maar zorgen ook voor een gevoel van geluk of euforie, zoals de 'runners high' bij duursporters. De roesachtige toestand die kan ontstaan na een fysieke inspanning wordt gedeeltelijk veroorzaakt door het vrijkomen van endorfine. Opium en herone werken op dezelfde receptoren in als endorfine. De smaakervaring bij suikers, vetten en ook chocolade produceert endorfine in het lichaam. Ook werkt deze verslavende stof zeer actief bij automutilatie of zelfverminking.

Adrenaline:
Adrenaline (Latijn: adrena = bij-nier; Angelsaksisch vaak epinephrine; Grieks: epinephros = bij-nier) is een hormoon en een neurotransmitter. Het wordt geproduceerd in de bijnieren en in sommige zenuwcellen. Adrenaline komt in grote hoeveelheden vrij bij angst en stress, maar ook bij woede, kou, hitte, pijn en fysieke arbeid. Afgezien van adrenalineverslaving, is het in veel van deze gevallen goed dat de stof wordt aangemaakt omdat het de alertheid verhoogt en meer energie geeft .

Zoals jullie kunnen lezen kunnen beide stofjes verslavend werken. Waarschijnlijk meteen de vraag beantwoord waarom sommige subjes soms kunnen gaan stuiteren: Gewoon een endorfine verslaving ;)

Stadia van subspace:
Natuurlijk zal subspace niet met de eerste mep die je geeft intreden. Subspace heeft een bepaalde opbouw die ook te merken is bij de sub in kwestie. Mensen met al enige ervaring zullen wel weten wanneer hun sub in space is, maar voor een beginnend Dominant die dit nog nooit meegemaakt heeft, zal het 4e stadium waarin een sub beland pas opvallend zijn, omdat een sub vanaf dat moment minder makkelijk reageert op vragen of minder begint te reageren op pijn. Onderstaand de verschillende stadia, zoals ze 'officieel' genoemd worden + uitleg:

Topspace
Voor BDSM'ers zal dit stadium vanzelfsprekend zijn, maar voor mensen die niets met BDSM hebben kan dit stadium eerder gezien worden. De topspace is namelijk het stadium waarin de sub zich doorgaans vanzelfsprekend bevind. Het gevoel van onderdanigheid.

Marginally down space
Het moment waarop de Dominant 'grip' op zijn sub begint te krijgen. Dit kan al zijn wanneer de sub oogcontact maakt en de bereidheid gaat komen om zich over te geven. Wanneer de Dominant geen aandacht meer aan de sub geeft of wanneer de bereidheid om zich over te geven niet vanuit de sub komt, dan zal de sub weer terug gaan naar Topspace. Indien de Dom grip krijgt op de sub zal de sub doorschieten naar de 3e fase.

Sprite-space of Sammy-space
Dit stadium kan soms maar van korte duur zijn. In dit stadium zal de sub gaan uittesten in hoeverre de Dominant in kwestie de grip op haar kan houden of hoe consequent hij is. Een sub kan dit bijvoorbeeld testen door kleine foutjes te maken in de opdrachten die ze opgedragen krijgt te maken. In dit stadium tast de sub dus in feite af of de Dominant in kwestie haar voldoende kan temmen om zich over te geven aan hem. Wanneer dit niet het geval is, kan de sub terugvallen in fase 2, of al mopperende in fase 3 blijven zitten. Een sub kan dit namelijk gaan zien als incompetentie van de Dominant of zelfs een gebrek aan aandacht. Wanneer deze fase echter soepeltjes verloopt kan een sub makkelijker doorschieten naar het 4e stadium van subspace.

Blonde space
In dit stadium wordt de sub wat trager in haar reacties. Ook de meest simpele vragen kunnen voor een sub moeilijk of zelfs onmogelijk te beantwoorden zijn. Een Dominant zal in dit stadium zelf erg alert moeten blijven, want de meest simpele vragen zoals: Knelt het touw niet teveel? Kunnen eerlijk beantwoord worden met: Ik weet het niet Meneer. Dit komt omdat de endorfine zodanig aangemaakt word in het lichaam, dat pijn lastig in te schatten is voor de sub. Plus het feit dat er een roes in het hoofd van de sub aan het onstaan is waardoor gedachten onwillekeurig door het hoofd suizen en makkelijk weer weg ebben. Wees dus alert!!

Deep Blonde-space
Dit is een stadium die niet elke sub doormaakt. Deze fase lijkt erg veel op die van de gewone blonde space, maar soms kan de endorfine zo'n impact op het lichaam hebben, dat de sub niet meer kan blijven staan of zelfs praten. De sub zal dan enkel nog wat mompelen of zelfs niet meer reageren op vragen. Alleen heftige pijnprikkels willen nog weleens een reactie oproepen, maar dit zal zich vooral uiten in huilen en/of schreeuwen.

Sub-vocal of Primal-space
Een Dominant zal zeer oplettend moeten zijn wanneer een sub in deze fase doorschiet. Een soort oerdrang maakt zich meester over de sub en adrenaline wordt aangemaakt in het lichaam. In dit stadium verliest de sub haar onderdanigheid en en hysterisch gaan huilen of schreeuwen. Een Dominant die in dit stadium de sub niet kalmeert met knuffels en zachte woorden, zal de sub door laten schieten in het laatste stadium (Wat niet aan te raden is). In dit stadium kan de huid van de sub ook van kleur veranderen. Van donkerrood (extra doorbloeding) naar spierwit (juist weinig doorbloeding), ook de lichaamsgeur van de sub kan veranderen doordat het lichaam verzadigd raakt van adrenaline.

DeepSpace
Dit is het gevaarlijkste stadium in subspace en indien je geen ervaren speler bent moet je deze ook in alle opzichten zien te voorkomen (mijn inziens). In deepspace is een sub alle controle kwijt over haar eigen lichaam. Het oerinstinct van overleven heeft haar volledig in de hand. De adrenaline is dusdanig opgevoerd in haar lichaam, dat de sub ook verschrikkelijk sterk is geworden. Wanneer een sub dan ook niet voldoende vast is gemaakt, zal ze zich lostrekken en de aanval inzetten. Ook is de sub in dit stadium overgevoelig voor geluiden, geuren, licht, bewegingen en aanrakingen. Lieve woordjes zullen niet aankomen, omdat de sub puur op instinct reageert en dus niet meer na kan denken. In dit stadium is het vooral erg belangrijk dat de Dominant overwicht blijft houden.

Als toevoeging wil ik nog vermelden, dat het altijd prettig is om na een goed spel de sub goed toe te dekken met bijv. een dekentje. De sub zal zich hierdoor warm en geborgen voelen, maar de huid is ook erg gevoelig en kwetsbaar na zweepslagen en in subspace kan de huid erg snel afkoelen.

And last but not least.. Misschien niet nodig om te vermelden, maar ik doe het lekker toch: Loop niet weg na een spel om vast de zwepen op te ruimen, maar blijf bij de sub tot deze weer volledig bij kennis en aanspreekbaar is.

Dan rest mij niets anders dan jullie veel speelplezier te wensen!!!

Geschreven door: jubilee^{V}
 
 
 
©2007/2008 bdsm-jongeren.netLast Update: 07-08-2015 12:38